Summer-Daytrippin’ in de kunst: Antwerpen 22-7 

TIP > early bird tickets beschikbaar tot 14-7!

Op zaterdag 22 juli a.s. organiseert Ewald x Ros een dag vol kunstontmoetingen in Antwerpen met jonge en gearriveerde kunst, met de graduate show van 11 kunstenaars van Sint Lucas als kapstok. 

Met als titel “Teach me to forget” presenteren de graduates werk dat gaat over wat de jonge kunstenaars willen behouden, afleren en loslaten – een belangrijke momentopname na de intensieve tijd op de academie. Deze presentatie staat na de lunchpauze op het programma.

We trappen de dag af met een koffie bij station Antwerpen-Centraal en wandelen naar Kunsthal Extra City voor een bezoek aan de solotentoonstelling “The Group” van Marcin Dudek waarin onderwerpen als massapsychologie en spektakel centraal staan.
Daarnaast is er de groepstentoonstelling “Periphery“ te zien waarin de kunstenaars Meryem Bayram, Maëlle Dufour, Mekhitar Garabedian, Geert Goiris, Imge Özbilge en kunstenaarsduo CMMC de dialoog aangaan met de beladen architecturale ruimte van de kunsthal. Deze tentoonstelling is een eerste stap voor Extra City om de nieuwe locatie te bevragen en te onderzoeken.

In de nabijgelegen kloostertuin is Morpho gehuisvest, waar we de presentatie “Scenery Scenario” met werk van Max van Loon, Shanna Huijbregts, Lotte Werkema & Bobbi Cleij bekijken. De presentatie vindt plaats ihkv het Master-Apprentice-programma van Kunstpodium T (Tilburg) waarin een mentor met net afgestudeerde een project realiseert. 

Na “Teach me to forget” bezoeken we een inspirerende selectie galeries in de regio, waaronder Everyday, PLUS-ONE,  Sofie Van De Velde, Keteleer, waar werk in uiteenlopende disciplines te zien is. Onderweg stoppen we bij de buitensculptuur The Long Hand van Sammy Baloji die hij in 2022 in opdracht maakte van het Middelheimmuseum-programma Kunst in de Stad. 

Leuk als je meegaat, wij bieden een afwisselend programma om op ontspannen manier nieuwe kunst te ontdekken en informeel te netwerken met de lokale art scene en gezellig met elkaar.

XX,
Gritta en Anne-Marie

Programma Summer-Daytrippin’ in de kunst: Antwerpen –

10:15 – 10:30 uur Verzamelen Antwerpen Centraal Station
Koffie 
11:00 – 12:30 uur Kunstontmoetingen (deel 1)
Lunch* 
14:00 – 15:00 uur Kunstontmoetingen (deel 2)
Drankje 
15:30 – 16:45 uur Kunstontmoetingen (deel 3)
Drankje 
17:00 – 18:00 uur Kunstontmoetingen (deel 4)
Afronding 

Dag & tijd: zaterdag 22 juli vanaf 10:30/11 uur – 18 uur
Kosten per persoon: introductieprijs € 39,50 Early Bird tot 14 juli | € 49,50  (dit bedrag is inclusief begeleiding in Antwerpen, entree, 3 drankjes. Exclusief de reis van/naar Antwerpen, de lunch – *wij reserveren uiteraard de locatie -, en het eventuele gebruik van de Velo stadsfiets: deze kosten zijn voor eigen rekening.)

Deelname: op eigen risico. 
Aanmeldengo@ewald-ros.nl

Voor aanvullende informatie: anne-marie@ewald-ros.nl
Uiteraard adviseren we bij het reizen van/naar Antwerpen, de fiets app en andere vragen.

Zelf boeken:
Treintickets: naar Antwerpen zijn het gehele jaar verkrijgbaar via de website van NS International. Stadsfiets: om door de hele stad een Velo fiets te kunnen pakkenmoet je een dagpas aanschaffen (€ 5 per persoon). Dit doe je eenvoudig online. Je ontvangt een code en wachtwoord. Zodra jij jezelf hebt ingeschreven, krijg je de eerste 30 minuten gratis.