SAMEN AFSCHEID NEMEN VAN KUNST OP ZUIDOh NEE, de metropilarenkunst langs de Rijnhaven – Maashaven verdwijnt binnenkort!

Zaterdag 5 augustus van 15:00 – 16:30 uur nog één keer genieten van de Rotterdamse Art Ride (ROAR) – laten we samen herinneringen delen en foto’s maken nu het nog kan.

In 2018 was ROAR onder de metrobaan tussen stations Rijnhaven en Maashaven één van Rotterdams grootste kunstprojecten in de openbare ruimte. De pilaren zijn beschilderd door kunstenaars vanuit heel Europa en jeugd op Zuid en vormen een kunstroute langs de Maashaven. De kunstwerken als een kleurrijke verbinding tussen Katendrecht en de Afrikaanderwijk. Geïnitieerd door het culturele platform Foundation MESH die het ROAR kunstproject destijds met bewoner Marjon van der Linde organiseerde.

De tijd is voorbij gevlogen!
Na 5 jaar (vergunning) zit het er op voor de kunst onder het metrotraject Rijnhaven – Maashaven. De 18 metrosteunpilaren worden in één week weer in een neutrale staat teruggebracht.
Het gebied zal veranderen door de plannen voor het Nelson Mandela park en een nieuwe indeling van de Rijnhaven*.

Als ROAR-liefhebber organiseert Anne-Marie, in samenspraak met Foundation MESH, haar laatste begeleide kunstwandeling langs alle achttien steunpilaren van de Rotterdamse Art Ride.

Kom ook zaterdag 5 augustus 2023, nemen we samen afscheid van wat is.

Afscheid: Rotterdamse Art Ride (ROAR) 2018 – 2023
Verzamelen: 14:55 uur bij de bus-stop onder het metrostation Rijnhaven
Starten: 15 uur bij pilaar met rood-witte Nelson Mandela portret
Einde: 16:30 uur bij de Maassilo
Gids: Anne-Marie Ros
Kosten: #PWYC bepaal zelf wat je wilt/kunt betalen – wat telt zijn de herinneringen
Opmerking: neem camera mee en houd rekening met het weer

Foto’s delen #ROAR2018_2023 #OokDitIsZomerOpZuid
In Havenloods 2-8-2023
Rotterdams Dagblad 3-8-2023

*TIP: Tijdens ZigZagCity 2023 op Zuid verzorgen Ewald x Ros op Vr 18-8 / Za 26-8 / Zo 27-8 / Za 2-9 / Zo 3-9 voor OMI Rotterdam bijzondere tours op de Kop van Zuid en langs kunst. De Rotterdam Art Ride zal daar geen onderdeel meer vanuit maken, maar wel typische ZZC-interventies door kunstenaars.