Onze terugblik op Rotterdam Art Week 2024! 

Wat een feestelijke reis vol ontmoetingen en inspiratie was het als officiële tourpartner van Rotterdam Art Week! We vierden de kunst, ontmoetten de makers, galeriehouders en creatieve initiatieven tijdens ons compacte en boeiende tourprogramma.

Dit jaar was extra speciaal, want Art Rotterdam vierde haar 25e editie op een iconische locatie. 1999 startte de kunstbeurs in de Cruise Terminal, maar dit keer straalde de beurs voor de laatste keer in de historische Van Nelle Fabriek. En wat een verrassing voor 2025: Art Rotterdam zal zijn nieuwe thuisbasis hebben in Ahoy!

Op de 25e Art Rotterdam namen we 1 februari een bijzondere route langs galeries van het eerste uur tot recente debutanten, langs de jubilerende Ron Mandos Gallery en Prospects. Tijdens onze tour werden we zelf verrast toen twee deelnemers die spontaan kunstwerken kochten! 

Ewald x Ros at Art Rotterdam in Dré Wappenaars sculpture, photo by Anne-Marie Ros

Op de Inside-Outside tour verkenden we op 3 februari de buitenbeelden. We raakten betoverd door “The gift of Fury” van Oscar Peters en droomden weg bij de fantastische creaties van Atelier Van Lieshout en Dré Wapenaar. Binnen bewonderden we werken van internationale kunstenaars zoals Senzeni Mthwakazi Marasela en Peyman Hooshmandzadeh, en maakten we verrassende verbindingen met de buitenexpositie.

Ewald x Ros at Art in the City, photo by Annietram77

Op 4 februari hebben we Art Rotterdam met Art in the City verbonden, een unieke verkenning van Rotterdam’s rijke publieke kunstcollectie. Dankzij de steun van Art Rotterdam, CBK Rotterdam en Kunsthal Rotterdam was het een veelomvattende ervaring. We wandelden langs prachtige sculpturen van zowel nationale als internationale kunstenaars. Van indrukwekkende werken als “Moments Contained” tot ontroerende stops bij het Razzia Monument, in Kunsthal de NN Art Award 24 en na afloop bezoek aan Art Rotterdam, elke stap bracht ons dichter bij de kracht van kunst in de stad.

Heb jij ook zin in een kunstzinnige wandeling of rondleiding? Met plezier creëren wij kunstervaringen op maat voor jou, of het nu een tour is of een onderdeel van een groter programma. Stuur ons een berichtje voor meer informatie!