Summer-Daytrippin’ in de kunst: Den Haag 6-8

Op 6 augustus van 12 – 15 uur organiseert Ewald x Ros een zondagmiddag vol ontmoetingen met kunst in Den Haag en optioneel een voortgang naar de duinen tot 17 uur.   

We bezoeken het Museumkwartier voor de openluchttentoonstelling ‘Voorhout Monumentaal’ waar Anne-Marie de rondgang verzorgt op het schelpenpad aan de Lange Voorhout, langs meer dan twintig fraai opgestelde monumentale sculpturen en installaties van bijv. Armando, David Bade, Marieke Bolhuis, Theo Jansen, Joep van Lieshout, Carel Visser, Andre Volten, Dré Wapenaar.

In de Kloosterkerk bekijken we de aanvullende expositie met werk van o.a. Hans van Bentem, Bob Bonies, Heringa/Van Kalsbeek, Narges Mohammadi, Maria Roosen, Auke de Vries en stoppen in de beeldentuin van Pulchri Studio.

Na de pauze maken we een stadswandeling van één uur langs een selectie publieke kunst. Een feest van herkenning door wat we eerder bekeken of met de stadskunstcollectie in Rotterdam. Verwacht werk van kunstenaars als Folkert de Jong, Zoro Feigl, Jan van der Ploeg, Ian Hamilton Finlay, Charlotte Pallandt en Lara Schnitger, Tony van der Vorst, Berry Holslag, Femmy Otten onderdeel van Peter Struycken’s Beeldengalerij.

Zin in meer! Gritta verzorgt van 15-17 uur het bezoek aan het Hemels Gewelf in de duinen van James Turrell. Een kunstwerk van 40 bij 30 meter waarin je licht fysiek kunt ervaren en je je bewust wordt van je eigen manier van waarnemen. Het idee voor het Haagse gewelf is geënt op zijn levenswerk: Roden Crater in de Painted Desert van Arizona.


Gezellig, een zondagmiddag vol afwisselende kunstontmoetingen: een inspirerende manier om kennis te maken met Den Haag en samen informeel kunst te beleven.

Dag & tijd: zondag 6 augustus vanaf 12 – 15 uur + optionele tot 17 uur bezoek Hemels Gewelf – James Turrell

Kosten per persoon: € 35 (dit bedrag is inclusief begeleiding Voorhout Monumentaal en catalogus, stadskunstwandeling in Den Haag centrum, exclusief consumpties. *€ 15 Toeslag begeleid bezoek Hemels Gewelf – James Turrell (exclusief OV).

Deelname:
op eigen risico. 

Aanmelden: go@ewald-ros.nl (geef aan van 12-15 uur of 12-17 uur – betaling via TIKKIE)

Voor aanvullende informatie: anne-marie@ewald-ros.nl
Uiteraard adviseren we bij het reizen van/naar Den Haag en andere vragen.

XX,
Anne-Marie en Gritta